Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Γλυκό μου Καρπουζάκι

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού  πρέπει να καταναλώνουμε τα 3 βασικά γεύματα:πρωινό,μεσημεριανό και βραδινό. Τα παιδιά μπορούν να κολατσίζουν και ενδιάμεσα από τα βασικά γεύματα. Τα ενδιάμεσα γεύματα είναι το δεκατιανό και το απογευματινό τους.
Οι επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι: ένα κομμάτι τυρί, γιαούρτι,ρυζόγαλο, αυγό ή φρέσκα φρούτα. Αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε είναι το βραδινό γεύμα, καθώς καλό είναι να περιλαμβάνει ελαφριά τροφή, ώστε ο ύπνος των παιδιών να είναι ευχάριστος.
Ποιό είναι όμως το πολυτιμότερο αγαθό που μας προσφέρει η φύση και που πολλές φορές αγνοούμε την αξία του; Μα φυσικά το ΝΕΡΟ!!!  Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν πολύ νερό τους καλοκαιρινούς μήνες.Συγκεκριμένα για ένα παιδί 1-6 ετών αναλογούν 65-90 ml ανά κιλό, ενώ για τις ηλικίες 7-10 ετών αναλογούν 55-65 ml.

Ποιός είναι ο ρόλος των  φρούτων και των λαχανικών;
Είναι σημαντικό τα παιδιά να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά διότι η θρεπτική τους αξία είναι μεγάλη. Περιέχουν συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες. Τα περισσότερα δεν έχουν λιπαρά και πολλές θερμίδες,γεγονός που συμβάλλει στο να διατηρούνται τα παιδιά μας υγιεί.

Παγωτό
Για πολλούς γονείς αποτελεί έναν μικρό "διαβολάκο", που κάνει έντονη την επιθυμία των παιδιών να το δοκιμάσουν. Κι όμως η θρεπτική αξία του είναι μεγάλη, αφού περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C,υδατάνθρακες και ασβέστιο.  
Τί θα πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παγωτό στο παιδί μας;
1. Να αποφεύγουμε να αγοράζουμε παγωτά όπου η συσκευασία τους είναι παραμορφωμένη.
2. Να ελέγχουμε στο σημείο πώλησης αν τηρούνται οι σωστές συνθήκες συντήρησης των παγωτών.
3. Το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος του χύμα παγωτού πρέπει να βρίσκεται μέσα σε διαφανές δοχείο με νερό συνεχούς ροής.
4. Τα τυποποιημένα παγωτά φυλάσσονται σε καταψύκτες με θερμοκρασία -18 βαθμούς, ενώ τα χύμα σε ειδικές βιτρίνες μακριά από τον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου