Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Εικαστικές Δημιουργίες το Φθινόπωρο!!!



Α. Θα αξιοποιήσουμε τον εξωτερικό χώρο του σχολείου, για να συγκεντρώσουμε κίτρινα φύλλα, τα οποία μόλις έχουν πέσει στο έδαφος. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και με μία εξόρμηση μας σε ένα γειτονικό πάρκο. Μοιράζουμε καλαθάκια και τα παιδιά σε μικρές ομαδούλες μαζεύουν τα φύλλα.
Μαζευόμαστε στη τάξη και επεξεργαζόμαστε τις συλλογές μας. Έπειτα τα παιδιά κάθονται στα τραπέζια σε ομάδες των τριών ατόμων και τους μοιράζουμε χαρτιά κάνσον σε μέγεθος Α3, κηρομπογιές και κόλλες. Ζητάμε να ζωγραφίσουν ένα φθινοπωρινό τοπίο, όπως αυτά που είδαμε μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής. Συλλέγουμε όλα τα έργα και δημιουργούμε έναν πίνακα με όλες τις δημιουργίες. Στο τέλος μπορούμε να
αξιοποιήσουμε μερικά φύλλα και να τα κολλήσουμε.




Β. Έχουμε δημιουργήσει ένα δέντρο μόνο με κλαδιά. Κολλάμε στα κλαδιά τα φύλλα που συγκεντρώσαμε και έπειτα πάνω σε κάθε φύλλο γράφουμε μία ευχή που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το φθινόπωρο.



Γ. Μοιράζουμε χαρτιά κάνσον σε μέγεθος Α4 και τέμπερες. Ζητάμε από τα παιδιά να πάρουν τα φύλλα και αφού τα βάψουν με τις τέμεπερες να κάνουν διάφορα τυπώματα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε φθινοπωρινά τοπία ή οτιδήποτε σχετίζεται με την εποχή του φθινοπώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου