Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Εικαστικές δημιουργίες με φρούτα και λαχανικά...




Προτεινόμενες εικαστικές δραστηριότητες με φρούτα και λαχανικά....

Α. Μοιράζουμε στα παιδιά χαρτιά τύπου Α3 κάνσον σε διάφορα χρώματα,παστέλ χρώματα και πινέλα.Το κάθε παιδί φέρνει από το σπίτι του ένα μήλο, ένα πορτοκάλι,μισό κρεμμύδι,ένα αχλάδι και μία μελιτζάνα.Κόβουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στη μέση, χρωματίζουμε με τα παστέλ χρώματα τον εσωτερικό φλοιό τους και κάνουμε τυπώματα στο χαρτί μας. Στη συνέχεια και αφού στεγνώσει, σχηματίζουμε φιγούρες,κάνοντας ματάκια,στόμα,μύτη,μαλλιά,καπέλο,γυαλιά κλπ...
Δίνουμε ονόματα στη φρουτολαχανοπαρέα μας!!!!!

Β.Με αφορμή τους πίνακες ζωγραφικής του Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο,φτιάχνουμε τα δικά μας πορτραίτα με φλούδες από φρούτα και λαχανικά.



Σε χαρτί κάνσον σχηματίζουμε ένα πατρόν από ένα πρόσωπο και τα παιδιά κολλούν πάνω φλούδες φρούτων και λαχανικών που φέρνουν από το σπίτι τους.Κολλούν φλούδες για τα μάτια,τη μύτη,το στόμα,τα μαλλιά,τα αυτιά,τα μάγουλα.Δίνουμε ένα τίτλο στο πορτραίτο μας!

Γ.Παίρνουμε φλούδες από κόκκινα και πράσινα μήλα,από πορτοκάλια,αχλάδια,από βανίλιες,από αγγούρια,από μελιτζάνες και οτιδήποτε άλλο φρούτο και λαχανικό..Σχηματίζει η εκπαιδευτικός σε χαρτί του μέτρου μία μεγάλη καρδιά και κόβουμε τις φλούδες σε μικρά μικρά
κομματάκια,προκειμένου να τις κάνουμε κολλάζ στο εσωτερικό της καρδιάς.
Στο τέλος με τις φλούδες γράφουμε ένα δικό μας status/τίτλο για τη σπουδαιότητα των φρούτων και των λαχανικών.Κολλάμε τις φλούδες,σχηματίζοντας τα γράμματα της πρότασης που θέλουμε να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου